Bilalik Köyü Meraları Gübrelenerek Hayvancılığa Destek Verildi
OsmaniyeOsmaniye'nin Bahçe ilçesi Bilalik köyünde 97 dekar merada yapılan gübreleme çalışmasıyla hayvancılığa destek ve ot veriminin artırılması hedefleniyor.
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bahçe ilçesi Bilalik köyünde yürüttüğü çalışma kapsamında 97 dekar alanda mera gübreleme işlemi gerçekleştirdi.
Çalışma ile meraların güçlendirilmesi, ot veriminin artırılması ve bölge hayvancılığına katkı sağlanması amaçlanıyor.
Ekipler Sahada, Köylüyle El Ele
Gübreleme faaliyetleri, Şube Müdürü Mustafa Kemal Korkmaz, İlçe Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu ve teknik ekibin gözetiminde yürütüldü.
Çalışmaya köylüler, aza ve muhtar da katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “4342 sayılı Mera Kanunu kapsamında mera, yaylak ve kışlakların bakım, ıslah ve kontrolü amacıyla bu çalışma yapılmıştır.
Meranın ot verimini artırarak köylünün yeşil ve kuru ot ihtiyacını karşılamak ve hayvancılık faaliyetlerine destek olmak hedeflenmiştir” denildi.
Tarıma ve Hayvancılığa Katkı Sürüyor
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, benzer uygulamalarla mera alanlarını daha verimli hale getirmeyi, hayvancılık yapan vatandaşların üretim gücünü artırmayı hedefliyor.
Yapılan gübreleme sayesinde bölge çiftçisinin önemli ölçüde destek görmesi bekleniyor.
İlginizi Çekebilir