haberosmaniye


 

Aralık 2008
PzrPztSaÇaPeCuCts
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Ümran Çetin
Ümran Çetin
Ömer Cerit
Ömer Cerit
Murat DOLU

Ergenekon örgütü hakkındaki düşünceleriniz
Türkiye'yi seven vatansever insanlar kurmuştur.
Terör örgütüdür
Çıkar amaçlı kurulan bir örgüttür.
Hiçbiri.
Son Fotoğraflar
Hemite Köyü
Hacı Güllü Çayı
izmir yalı çapkını

Google Gruplar Beta
haberosmaniye grubuna kayıt ol
E-posta adresiniz:
Ziyaret et

Firma ya da iş kolu arayın Firmanızı Kaydedin

Osmaniye İş Rehberi

 

  


Sacekimiresim
  
Ana Sayfa > Haberler > Sırplar'a uyarı: Artık 1389'u unutun!
 
Sırplar'a uyarı: Artık 1389'u unutun!

ABD, Kosova'nın bağımsızlık ilanının protesto edildiği eylem sırasında Belgrad Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıdan Sırbistan hükümetini sorumlu tuttu.

SIRBiSTAN SORUMLU

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Sırbistan hükümetinin, ABD ile diğer ülke büyükelçiliklerini korumayı başaramadığını söyledi. Rice, ayrıca böyle bir şeyin tekrarlanmamasını ümit ettiklerini ifade etti.

Sırbistan'ın diplomatik misyonları korumak mecburiyetinde olduğunu hatırlatan Rice, benzer olayların tekrarlanmamasını ümit ettiklerini ifade etti. Kosova'nın bağımsızlığının kabulünün 'Balkanların korkunç tarihini geride bırakmaya başlamasına yol açacağına inandıklarını' kaydeden Rice, Osmanlı'nın Sırp kuvvetlerini ağır bir yenilgiye uğrattığı 1. Kosova Savaşı'na da atıfta bulunarak, "1389'da olmuş olan bir şeyden bahsediyoruz. Artık ileriye bakmanın zamanı." diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı, Sırpların Kosova'nın artık kendilerine ait olmadığını kabul etmeleri gerektiğini kaydetti. Rice, Balkanlar'daki kindarlığın ve hissiyatın geride bırakılmasının zamanının geldiğini aktardı.

Öte yandan Rice, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi sırasında başkan yardımcılığı için aday olmayacağını açıkladı.

MİTROVİÇA’DA DURUM

Kosova'nın Mitroviça kentinde bağımsızlığa karşı gösteri düzenlendi. Ellerinde Sırbistan bayrakları taşıyan 2000 kişinin katıldığı gösteride, "Kosova Sırbistan'ındır" sloganı atıldı. BM polis gücününse Sırp ve Arnavut nüfusu birbirinden ayıran köprü çevresinde mevzilendiği dikkati çekti. Kosova'daki Sırp azınlık, pazar günü Sırbistan'dan bağımsızlığın ilan edilmesinden bu yana protesto gösterisi düzenliyor.

KOSOVA'YA DESTEK KOALİSYONU ÇATIRDIYOR

Alman ''Der Spiegel'' dergisi, Kosova'nın bağımsızlığının Alman hükümeti tarafından tanınmasının, iktidarda bulunan koalisyon ortakları Birlik partileriyle (CDU/CSU) Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında sert tartışmalara yol açtığını yazdı. Alman Federal Meclisi'nin Dış İlişkiler Komisyonu'nda Kosova konusunda düzenlenen oturumda, SPD milletvekili Niels Annen'in, ''Kosova konusunda her zaman kötü kararlar alındı. Ülkenin tanınması da bunlardan biri'' dediği ifade edildi. SPD milletvekili Johannes Jung da Kosova'nın, kendi ayakları üzerinde durabilecek bir ülke olmadığın söyledi.

Gelen Yorumlar
Bu dökümana henüz yorum yapılmamış, aşağıdaki formdan yorumunuzu ekleyebilirsiniz.
Yorum Ekleyin
Yorum
Ad Soyadınınız
Mail
Web Sitesi
Beni hatirla
Yeni bir yorum geldiginde haber verin.



Sık kullanılanlara ekleyin

Arama
 
  


Hüseyin kengerli
Hüseyin Kengerli
Bekir Zakir Çoban
Bekir Zakir Çoban
Bahir Yıldırım
Bahir Yıldırım


Bitkisel Rehber



YUda Pilatory Saç Çıkartıcı Saç dökülmesinde en etkili çözüm


Pcloji PC ve Teknoloji Forumu