![]() |
| Pzr | Pzt | Sa | Ça | Pe | Cu | Cts |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
| 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
| 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
| 28 | 29 | 30 | 31 |
![]() |
| Ümran Çetin |
![]() |
| Ömer Cerit |
![]() |
| Murat DOLU |

|
haberosmaniye grubuna kayıt ol |
| Ziyaret et |
|
Osmaniye İş Rehberi |
|
|
|
Merkezi Azerbaycan’da olan Türk dünyası medeniyetler biriliğinin en genç şair seçtiği ve 3. şiir kitabını çıkaran İrfan Karabulut (32) annesine duyduğu sevgiden şiir yazmaya başladığını söylüyor. Genç şair ilk şiirini 9 yaşında yazdığını aktarıyor.
“Şiir ve edebiyata sevgimin kaynağı annemdir” diyen gazeteci-yazar İrfan Karabulut 3. şiir kitabı Kafdağı’nın büyük ilgi gördüğünü Türkiye’nin birçok yerine gönderdiğini dile getiriyor.
Şiiri; “Şiir yağmur altında ıslanmaktır” sözleriyle tasvir eden Karabulut, şiirin yağmur altında ıslanmak ve ıslanırken de yağmurun dokunuşlarını melek kanadı hissinde algılamak gibi bir şey olduğunu ifade ediyor. Yazdığı şiirleri meleklercesine Kaf dağına yolculuğa çıkmaya benzeten Karabulut, her insanın yüreğinin derinlerinde bir Kafdağı hayali olduğunun altını çiziyor.
Babasını küçük yaşlarda kaybettiğini İlk şiirini 9 yaşında yazdığını hatırlatan genç şair ilk şiir yazdığı günü şöyle anlatıyor:
“Hiç unutmuyorum. Kış ayazlarını başladığı bir güz günündeyiz. 5. sınıfta okul birincisiyim ve öğretmenlerimizle Sivas merkeze bir bilgi yarışmasına gideceğiz. Alabildiğine yağmur yağıyor. Köyümün aşağı taraflarında annemi gördüm. Köyün ineklerini otlatmaya götürüyor. Her tarafı ıslanmış. İncecik entarisi ile üşüyor, sağa sola kaçan inekleri toparlamaya çalışıyor. Bu hal çocuk muhayyilemde derin tesir bıraktı. Koştum annemin yanına sarıldım ve ilk şiirimi yazdım.“
Gurbetin yalnızlık eli değince gönlüne,
Siler gözlerimin yaşını anam
Sensizlikle yüreğim lime lime
Neden yüklendin dünyanın kışını anam.”
Lise sonrası Sibirya’ya eğitim almaya gittiğini ve orda da şiir ve yazı yazmaya devam ettiğini ifade eden İrfan Karabulut, o dönemlerde bir Tatar gazetesi olan “yanı haber” de Tatarca şiirler yazmaya başladığını ifade ediyor.
Karabulut, 2000 yılında “Zümrüdü Anka’nın kanatları” isimli şiir kitabı ile “Türk dünyası medeniyetler birliği” derneğinden Türkiye’nin en genç şairi unvanını almış.
Şu anda “İçimin âhı, Zümrüdü Anka’nın kanatları ve Kafdağı” isminde 3 şiir kitabı bulunan Karabulut’un, “Sibirya hatıraları” isminde baskıya hazırlanan birde beklemede kitabı var.
Haber - Serkan TALAN
| Hüseyin Kengerli |
![]() |
| Bekir Zakir Çoban |
![]() |
| Bahir Yıldırım |
YUda Pilatory Saç Çıkartıcı Saç dökülmesinde en etkili çözüm