![]() |
![]() |
| Ümran Çetin |
![]() |
| Ömer Cerit |
![]() |
| Murat DOLU |

|
haberosmaniye grubuna kayıt ol |
| Ziyaret et |
|
Osmaniye İş Rehberi |
|
|
|
“Osmaniye İli Yanan Orman Alanlarını Ağaçlandırıyor, Siyahı Yeniden Yeşile Dönüştürüyor” sloganıyla başlatılan ağaç dikme kampanyası kapsamında düzenlenen fidan dikim töreni Zorkun yolu Göztepe Mevkiinde yapıldı. Törene Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Adana Orman Bölge Müdür Yardımcısı Cumali Akın, Osmaniye Orman İşletme Müdürü Mustafa Eroğlu, Kamu Kurum ve Kuruşları Müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Osmaniye Orman İşletme Müdürü Mustafa Eroğlu: “Bugün fidan dikimi yapacağımız yer 1971 yılında yani bundan 36 yıl önce ağaçlandırılmıştı. Bu proje Karacalar, Dereobası, Ürün, Olukbaşı, Çiftmazı’yı içine alacak şekilde 30.000 Dekar bir alanı kapsamaktadır. Bu alan ağaçlandırılmadan önce makilik, fundalık, çalılık bir alandı. Ağaçlandırma çalışmasını takip eden zaman içinde dikilen bu fidanlar gerekli teknik bakımları yapılmak suretiyle günümüze kadar ulaşmıştır. Dikim çalışmasını yapacağımız bu saha 23.08.2006 tarihinde çıkan bir orman yangını neticesinde yanmıştır. Yanan alan 25 dönümdür. Bugün burada yanan bu alanı yeniden yeşillendirmek için bir araya geldik.”dedi.
Fidan dikim töreninde konuşan Adana Orman Bölge Müdür Yardımcısı Cumali Akın ise ormanların insan hayatı üzerindeki etkilerinden söz ederek şöyle devam etti: “Osmaniye orman alanı bakımından çok şanslı, %48’lik bir alanı ormanla kaplı. Bu, dünya standartlarının bile üzerinde. Bugün göz önüne alınması gereken çok önemli bir nokta vardır; ormanlar yaşamın sigortasıdır. Ormanları yeterince korumazsak yaşadığımız bölge çöle dönüşecek ve kendimize yeni yaşam alanları aramak zorunda kalacağız. Bu yüzden gerekli tedbirleri almalı ve dünyamızın yaşam sigortası olan ormanlara gereken özeni göstermeliyiz.”dedi.
Törende konuşan Vali Zübeyir Kemelek ise: “Geçtiğimiz yıl içinde meydana gelen yangında, burada 36 yıl önce oluşturulmuş olan ormanımızın bir bölümünü kaybettik. Bu yangın esnasında ben de bulundum. O gün Orman Teşkilatımızın, bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarının, basın mensuplarımızın ve halkımızın yangının söndürülmesi için göstermiş olduğu gayreti hep birlikte gördük. Bugün burada kaybetmiş olduğumuz ormanımızın yerine yeni fidan dikmek bizi son derece memnun etmiştir. Şu bilinmelidir ki; kaza dışında kasıtlı bir orman yangını olursa, yanan alanı başkalarının üstlenmesi ya da gasp etmesinin yolu yoktur. Bu mümkün değildir. Ormanlar bütün insanlarımızın istifadesine sunulmuş bir kamu malıdır. 36 yıl önce fundalık, çalılık ve makilik olan bu arazide bugün son derece kaliteli bir orman oluşturulmuştur. Demek ki; gayret edildiği zaman her şeyin daha mükemmelini yapmak mümkündür. Ormanlar milli servetimizdir. Devletimizin varlığını korumak için sadece onun bayrağına, okuluna, binalarına sahip çıkmak yetmiyor, onun ormanlarına da sahip çıkmak gerekiyor. Ülkemizin giderek çölleşmesini önlemek zorundayız. Osmaniye bu bakımdan şanslı çünkü %48’i ormanlarla kaplı. Ama Türkiye’nin birçok yerine baktığımız zaman bunu göremiyoruz. Osmaniye halkını bu nedenle kutluyorum çünkü mevcut ormanlarına sahip çıkmışlar ve ormanlarının kalitesini yükseltme yönünde gayret göstermişler. Yanan ormanımızın yerine yeni fidanlar dikmek için bugün burada olan gençlerimizi de kutluyorum.”dedi.
Konuşmaların bitiminde geçtiğimiz yıl yanan orman alanına fidanlar dikildi. Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Hatıra Ormanı için fidanların dikildiği bölgeye gidilerek hatıra ormanının fidanlarının dikimi yapıldı.
| Hüseyin Kengerli |
![]() |
| Bekir Zakir Çoban |
![]() |
| Bahir Yıldırım |
YUda Pilatory Saç Çıkartıcı Saç dökülmesinde en etkili çözüm