haberosmaniye


 

Ocak 2009
PzrPztSaÇaPeCuCts
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ümran Çetin
Ümran Çetin
Ömer Cerit
Ömer Cerit
Murat DOLU

Osmaniye Belediye Başkanı Olarak Hangi Partiyi Seçmek İstersiniz?
CHP
AKP
MHP
Son Fotoğraflar
Hemite Köyü
Hacı Güllü Çayı
izmir yalı çapkını

Google Gruplar Beta
haberosmaniye grubuna kayıt ol
E-posta adresiniz:
Ziyaret et

Firma ya da iş kolu arayın Firmanızı Kaydedin

Osmaniye İş Rehberi

 

  


Sacekimiresim
  
Ana Sayfa > Bekir Zakir Çoban > Eğitim mi, Adam Olmak mı ?
 
Eğitim mi, Adam Olmak mı ?

Eğitim tüm sorunların çözümünü sağlayacak sihirli bir formül olarak herkesin diline pelesenk oldu uzun zamandır. Bununla birlikte zihinlerde eğitime yüklenen işlev birbirinden farklıdır. “Okumuş” kesim, istediği gibi bir dünyanın oluşması için en ideal aracın eğitim olduğu fikrindedir. Dolayısıyla eğitimden anlaşılan bir çeşit insan ve toplum mühendisliğidir. Buna göre bir torna tezgahıdır eğitim, istediğiniz tarzda ve kalıpta adamlar üretecektir. Onları bir kenara bırakalım. Toplumun geneli için ise eğitim “beyaz yakalılar” arasına katılmanın bir yoludur ve millet olarak -eğitimin yerini sadece okul olarak görmek hatası dışında- genel olarak eğitimden beklediğimiz şeyde bir yanlışlık vardır.

    Ne işe yaramaktadır eğitim, amacı nedir? Anne babaların umduğu gibi, sırtını devlete dayayıp hayatı garanti altına almanın bir yolu mudur? Çocukları yarış atları psikolojisine sokup sonra da iyi bir okul kazandığında veya bitirdiğinde eşe dosta karşı gururlanmak mıdır? Evin duvarlarını diplomalarla doldurmak mıdır? Bunların hiçbiri eğitimin gerçek amacı olamaz. Çünkü hiçbiri insanî değerleri referans almamaktadır. Yani soruları değiştirirsek; doktor olmak mı önemlidir, iyi bir insan olmak mı? Avukat olmak bir insanı dürüst ve güvenilir yapar mı? Bilgisayar dehası olan bir adamın huzurlu bir aile ortamı oluşturmakta da mutlaka dahi olduğunu düşünebilir miyiz? Bir bankacı veya ekonomist olmakla vicdanlı ve adaletli bir insan olmak arasında nasıl bir ilişki vardır? Devleti soyanlar, insanları sömürenler, eşini dövenler, çocuklarını sevmeyenler, hırsızlık, adaletsizlik, vicdansızlık yapanlar eğitim almamış kişilerdir değil mi? Okumuş, kravatlı insanlar arasından böyleleri çıkmaz değil mi? Ne dersiniz, yoksa tam tersi mi?

    Hülasa, eğitim kendi başına hiçbir şeydir. Onun neye yaradığı önemlidir ve asıl yaraması gereken şey de unvan kazandırmak değil insanı adam etmektir. Zira aslolan, unvan veya makamın kişiye şeref sağlaması değil, kişinin o makamı ve unvanı şereflendirmesidir.  

Gelen Yorumlar
Bu dökümana henüz yorum yapılmamış, aşağıdaki formdan yorumunuzu ekleyebilirsiniz.
Yorum Ekleyin
Yorum
Ad Soyadınınız
Mail
Web Sitesi
Beni hatirla
Yeni bir yorum geldiginde haber verin.



Sık kullanılanlara ekleyin

Arama
 
  


Hüseyin kengerli
Hüseyin Kengerli
Bekir Zakir Çoban
Bekir Zakir Çoban
Bahir Yıldırım
Bahir Yıldırım


Bitkisel Rehber



YUda Pilatory Saç Çıkartıcı Saç dökülmesinde en etkili çözüm


Pcloji PC ve Teknoloji Forumu