haberosmaniye


 

Ocak 2009
PzrPztSaÇaPeCuCts
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ümran Çetin
Ümran Çetin
Ömer Cerit
Ömer Cerit
Murat DOLU

Osmaniye Belediye Başkanı Olarak Hangi Partiyi Seçmek İstersiniz?
CHP
AKP
MHP
Son Fotoğraflar
Hemite Köyü
Hacı Güllü Çayı
izmir yalı çapkını

Google Gruplar Beta
haberosmaniye grubuna kayıt ol
E-posta adresiniz:
Ziyaret et

Firma ya da iş kolu arayın Firmanızı Kaydedin

Osmaniye İş Rehberi

 

  


Sacekimiresim
  
Ana Sayfa > Haberler > Bahçe İlçe Tarım Müdürlüğünce Bodur Elma Tesislerine Çiftçi Gezisi Düzenledi
 
Bahçe İlçe Tarım Müdürlüğünce Bodur Elma Tesislerine Çiftçi Gezisi Düzenledi

 İlçe Tarım Müdürlüğü, Bodur elma yetiştiriciliği yapmak üzere bodur elma fidanı verdiği çiftçilerini Düziçi Kaymakamlığına ait bodur elma tesislerini gezdirdi.

     Düzenlenen teknik geziye Ziraat Odası Başkanı Mehmet ŞAHİN, İlçe Tarım Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Şeref EĞRİTAŞ, Mühendis Aral TÜRKTAN, Tekniker Murat YÜKSEL, Düziçi İlçe Müdürlüğünden Tekniker Ahmet KURTBEYOĞLU ve İlçemizden yaklaşık 30 adet çiftçi katıldı.

İlçe Tarım Müdürü A.Refik MÜFTÜOĞLU  konu ile ilgili olarak şunları söyledi. “ İlçemiz meyveciliğe özellikle bodur elma yetiştiriciliğine çok uygundur. Bu yıl çiftçilerimize 6750 adet bodur elma fidanı verdik. İlçemiz çiftçilerinin gelir seviyelerinin artırılabilmesi için birim alandan daha fazla verim alınması şarttır. Bu ise yeni bodur meyve çeşitlerin dikilmesi ve yeni bahçe tesisi tekniklerinin uygulanması ile mümkündür. Özellikle Bodur Elma yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerimizin mutlaka modern meyve bahçe tesisi ( telli sistem)  kurması şarttır. Bu kapsamda Düziçi İlçesinde Kurulu bulunan modern bodur elma bahçe tesislerini çiftçilerimize göstermek ve yetiştiricilerimize mutlaka modern bir şekilde bodur elma bahçe tesisleri kurdurmak için bu geziyi düzenledik” dedi.

Haber - Levent ÇETİN
 

Gelen Yorumlar
Toplam 2 yorum, 1-2 arası gösteriliyor, yeni tarihliler sonda.
Memleketimizin her alanı aslında çok değerli bir alt yapıya sahiptir. Buraların betonlaştırılmasından ziyade bu tür işlemlerde kullanılması hem gelir açısından hemde ileriye yönelik yatırım açısından önemlidir.
Meyvecilik zahmetli bir iştir, iyi donanımlı ekipman ve bilgi ile yapılır.Bu konuda Bahçeli hemşehrilerimizin, Düziçili hemşehrilerimiz gibi elinden gelen tüm güzelliği göstereceğine inancım tamdır.
Meyvecilik, Bahçeye Bahçeliye yeni bir akım başlatacaktır.
Biran önce hemşehrilerimizin ürünlerinden yemek isteriz.Buralarda ağız tadıyla bir memleket meyvesi yemek güzel olacaktır.
Ankara'dan saygı ve sevgilerimle.
ÇAĞATAY ŞAHAN eklemiş. | 16 Mart 2007 Saat 08:47
Osmanlı,bir bitkiyi dalından koparmak yaratıcıya olan zikrinden uzaklaştırmak mantıgı içerisinde halka doga sevgisi aşılamıştır.Günümüzde çölleşen Anadolu zaman geçtikçe dahada kötüye gitmektedir.Bir dönem kendi kendine yetip dünya tarım ve hayvancılıkta ihracaat yapan anadolu şuan tarım ve hayvanı ithal almaktadır.Bu üretmedigimizi ürettigimizi tüketmedigimizi göstermektedir.Bir bahçeli olarak memleketimizin çok güzel iklim koşullarına elverişli oldugunu her bitkinin rahatlıkla yetişdigini biliyorum.üreten ülke her zaman kalkınmıştır şuan kazakistan da yaşamaktayım ülkemin ve ilçemin güzelligini buradan daha iyi görebilmekteyim.Binlerce fidan ekelim.
Saygılarımla
Murat ACAR
Murat ACAR eklemiş. | 21 Aralık 2007 Saat 13:01
Yorum Ekleyin
Yorum
Ad Soyadınınız
Mail
Web Sitesi
Beni hatirla
Yeni bir yorum geldiginde haber verin.



Sık kullanılanlara ekleyin

Arama
 
  


Hüseyin kengerli
Hüseyin Kengerli
Bekir Zakir Çoban
Bekir Zakir Çoban
Bahir Yıldırım
Bahir Yıldırım


Bitkisel Rehber



YUda Pilatory Saç Çıkartıcı Saç dökülmesinde en etkili çözüm


Pcloji PC ve Teknoloji Forumu