haberosmaniye


 

Ağustos 2008
PzrPztSaÇaPeCuCts
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Ümran Çetin
Ümran Çetin
Ömer Cerit
Ömer Cerit
Murat DOLU

Abdüllatif Şener'in kuracağı siyasi parti hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Başarılı olur
Şartlara bağlı
Başarısız olur
Son Fotoğraflar
Serinhisar yöresel kıyafetler - Üç etek
Osmaniye Karaçay Şelalesi
Saimbey İlköğretim Okulu

website counter

Google Gruplar Beta
haberosmaniye grubuna kayıt ol
E-posta adresiniz:
Ziyaret et

Firma ya da iş kolu arayın Firmanızı Kaydedin

Osmaniye İş Rehberi

 

  


Sacekimiresim
Ana Sayfa > ömer cerit > Sıcak Güneş
 
Sıcak Güneş

Hayata tutunmak kadar zor karanlıklar içinde yaşamak. Ve ben bir daha güneşi göremem sanıyorken; bir de baktım güneş benim içimde. Güneşe tutunmak, güneşe yolculuk, güneş patlamaları, güneş yanığı, güneş ışığı… Hep yanımdaymışsın… Bense bunu göremeyecek kadar kör. Gözlerimi sıkıyordum seni hayal etmek için. O kadar yersizmiş ki oysa tüm beyin zorlamalarım, iç yangınlarım. Her şey gün ışığı kadar açıkmış. Ve tüm ruh haritalarında sen işaretliymişsin kırmızı bir boya ile. Gökkuşağı uydurmak ise saçmalık.

Alışık değilim ben bir güneşe sahip olmaya. Ama her bir hücrem ile muhtacım sana. Besinler üretecek yeşil yapraklarım yok benim; ama sana gönül bahçemin nazlı papatyalarını sunacak kadar cesaretim var. Korkma kurumazlar sıcağından… Kokla… Korkma. Dengelerim sana formül edilmiş. Her bilinmeyen seni gösteriyor; her çözüm sana çıkıyor. Her şey sana muhtaç; ey gönlümün sahibi sıcak güneş.

Cevapsız bırakıp gittiğin her gün, türlü türlü karanlıklar sarıyor içimi. Sarhoş olan Ay’a mı yanayım, kabaran kalbimin gelgitlerine mi? İncitmeden söylüyorum Ay’a; yapma. Güneşimin yokluğu yeter birde sen aksettirip durma soğukluğunu bana. Kim ısıtacak ki soğuk gecelerde içimi? Karım olmanı isterdim gülüm; soğuk gecelerimde içime yağan karım diye bir şeyler uzaklaşıp gidiyor gene içimden.

Emret! Emret sevdiğim! Geçmişimin tüm muhasebelerini çıkarayım huzuruna. Şimdilerde muhasebeciler katma değer hesaplıyor, bilmiyorlar ki bir tek sana değer. Emret! Kuyruk doğmuş gönül bahçemde senin ürünlerini sunayım sana. Güneşe sahip olmak içimdeki. Kızma.
 

Resimlerini yaptım hem mutluluğun hem mutsuzluğun; bir yanda ellerin diğer yanda sensizlik. Bir yanda güneş diğer yanda karanlık. Sana kalbimi çizdimdi oysa bir yanda sen ve umutlarım diğer yanda sensizlik ve hatalarım. Başka türlü bir şey seni sevmek. Sancılarım, acılarım, hatalarım hep sana mutluluk doğurmak için. Sana düşense gülüm; soluk almakta zorluk çeken kalbimi; tertemiz yüreğinin küvezinde iyileştirmen. Güneş olmak yaşatmaktan geçer gülüm. Güneş oldun içimin kutuplarına. Sarıl bana. 

Gelen Yorumlar
Toplam 8 yorum, 1-8 arası gösteriliyor, yeni tarihliler sonda.
Ünlü bir filozof,düşünür olan Nietszche bir kitabında şöyle diyordu:
Ey büyük yıldız (güneş) aydınlattıkların olmasaydı nic'olurdu senin halin.
Ben sesimi Nietszche'ye duyuramazdım.Hep ona " ey büyük yıldız sevdiklerim olmasaydı nic'olurdu benim halim" demek istedim.
Sen bunu yapmışsın işte.Sagol duymasa da o bu yeter.
Emek eklemiş. | 17 Ekim 2007 Saat 09:14
Yazılarınızı daima büyük bir muhabbetle okudum.Onlarda egzotik meyvelerin tadı var,baş döndürücü,üsareli.Adem'i cennetten kovduran mahiyyeti meçhul meyveye daha yakın.
Şenay Bazlıca eklemiş. | 18 Ekim 2007 Saat 09:19
Doğa olayları çok etkili fakat cemre ve kocakarı soğukları işlenmemiş. Kenan İmirzalıoğlu tarzı ifadeler basitleştirmiş.
Senin tarzın değil bence.melonkolik aşıklar misali bir davranış.
Çocukluk zamanını anlatan yazılarınız özlemlerimizi hatırlatıyordu.ÖZÜNE DÖN....
GÖNLÜM eklemiş. | 18 Ekim 2007 Saat 12:25
bunu eski bir şarkı gibi yorumladım.Bazen eski şarkılar yaralarının tekrar kanamasına neden olur,belkide onları ait olduğu zamanda bırakmak gerekiyor.Ama bu seferde izleri ortaya çıkacak,derin ve hüzünlü...yüreğine sağlık
AYŞE NAZ eklemiş. | 30 Ekim 2007 Saat 20:17
BEN NE BİR EDEBIYATCI NEE BIR YAZARIM BEN SEVDIGINE KAVUSAMAYAN ONA SEVGISINI ANLATAMAYAN CILGIN BR-İR OGRENCİYİM YAZINIZ COK GUZEL; TIPKI BEN AMA ŞUARALAR AŞKA KAPALIYIZ OSS YE HAZIRLANYOM BIR BELA DA O IŞTE YAZMAYA DEVAM ET TAKİB EDECEGIM YALNIZ KOVBOY
MEHMET ÜSTÜNER eklemiş. | 01 Kasım 2007 Saat 13:27
Evet çok doğrusun hayata tutunmak kadar zor karanlıklar içinde yaşamak.Önemli olan O Güneşini kaybetmemen ve sımsıkı sarılmandır...Yazılarının devamını bekliyorum.
Şükran K. eklemiş. | 14 Kasım 2007 Saat 16:02
Unutmaki sen istedikten sonra o güneş hep yanında...
Küçüğüm eklemiş. | 17 Ocak 2008 Saat 11:25
Merhaba Ömerim...
Böyle bir etkinliğinden dolayı tebrik ederim ...
yazdıklarını beğendim ama eleştirmeden de geçemicem.
Doğa olaylarını duygularınla çok fazla bağdaştırmışsın.(mor sümbülüm,gınalı kekliğim,dağda açan yaban gülüm) misali...
Bence duygularına duygu anlatan ifalere yer ver.Yaşadıklarını yansıtırken kendini çok fazla ön plana çıkarıyosun.bunu genellemeye çalışki okuyucular da bu duyguları hissedip kendinde bulsun...
Umarım daha iyi olacak herşey...Başarılarının devamını dilerim.
Bunları Ağrı/Patnostan yazıyorum değerini bil:))
İzne gelince görüşürüz.Öpüldünn...
Hüseyin KORKUTAN eklemiş. | 03 Ağustos 2008 Saat 19:10
Yorum Ekleyin
Yorum
Ad Soyadınınız
Mail
Web Sitesi
Beni hatirla
Yeni bir yorum geldiginde haber verin.



Sık kullanılanlara ekleyin

Arama
 
  


Hüseyin kengerli
Hüseyin Kengerli
Bekir Zakir Çoban
Bekir Zakir Çoban
Bahir Yıldırım
Bahir Yıldırım


Bitkisel Rehber



YUda Pilatory Saç Çıkartıcı Saç dökülmesinde en etkili çözüm


Pcloji PC ve Teknoloji Forumu 

haber kültür yaşam
eXTReMe Tracker