DOLAR32.215
EURO35.2208
ALTIN2524.1
BIST10643.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Devlet Hastanesi’nde Gebe okulu eğitimleri sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet Hastanesi’nde Gebe okulu eğitimleri sürüyor
Abone ol
Osmaniye Devlet Hastanesi’nde, “Gebe okulu” anne ve baba adayları ile ailelerine yönelik eğitimlerini sürdürüyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde, “Gebe okulu” anne ve baba adayları ile ailelerine yönelik eğitimlerini sürdürüyor.

Osmaniye’de ilk ve tek katılım belgesi  bulunan Osmaniye devlet Hastanesi’nde, 2015 yılının Kasım ayından bu yana eğitimler verildiği belirtildi.

Devlet Hastanesi, Gebe eğitim birimi tarafından ücretsiz olarak talep eden anne ve baba adaylarına yönelik olarak, Online olarak ta il dışı ve yurt dışındaki katılımcılara eğitim desteği verildiği kaydedildi.

Diyetisyen, Psikolog, Fizyoterapist ve manevi danışmanların da katıldığı bu eğitimlerde; Gebelikte ne gibi değişiklikler olur, gebelikte bireysel bakımda nelere dikkat edilmeli, gebelikte beslenmede nelere dikkat edilmeli, gebelikte görülen yakınmalarda beslenme nasıl olmalıdır, gebelikteki tehlike belirtileri nelerdir, gebelik döneminde egzersizler nasıl yapılmalıdır, doğum başlama belirtileri nelerdir ve nasıl hazırlık yapılmalı, doğumda yapılması gerekenler nelerdir, doğum sonu- lohusalık döneminde ortaya çıkan değişiklikler nelerdir, doğum sonu-lohusalık dönemi tehlike belirtileri nelerdir, doğum sonu dönemde yeni doğan bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, lohusalık döneminde egzersizler nasıl yapılmalıdır, emzirmede dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, gebelikten korunma yöntemleri nelerdir, gibi birçok konu hakkında bilgi veriliyor ve karşılıklı paylaşımlarda bulunuluyor.

Eğitim süreci kapsamında Anne adaylarının; Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir gebelik ile doğum süreci geçirmeleri, Doğum sonrası süreçte Lohusalık ve Bebek bakımı hakkında yeterli bilgi ve beceriye sahip olmaları, Anne adaylarının eş ve ailesinin de sürece katılmasını sağlayarak mutlu Aile kapsamında güzel doğum hatıraları oluşturmaları, Varsa Doğum Korkularını yenebilmeleri hedefleniyor.

Eğitim almak isteyen anne ve baba adaylarının, Osmaniye Devlet Hastanesi C blok 1. Katta bulunan Gebe okulu danışma birimine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Telefonla  başvuru yapmak isteyen adayların ise, 0328.816 84 00 dahili (3029) numarayı aramalarının gerektiği vurgulandı.

(Haber: Ayşe Geldi)


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OKÜ Rektörü Uzun, Tepebağ Höyüğü’ndeki çalışmaları izlediÖnceki Haber

OKÜ Rektörü Uzun, Tepebağ Höyüğü’ndeki ç...

Ellek Beldesinde TOKİ konutları tamamlanmak üzereSonraki Haber

Ellek Beldesinde TOKİ konutları tamamlan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar